Cat costa sa trimiti bani in tara daca nu ai cont bancar

money transferCand vrei sa trimiti bani celor dragi, in tara, si nu ai cont bancar, poti apela la serviciile electronice de expediere. Te prezinti la ghiseul unei banci cu 

  • suma in numerar
  • actul de identitate si
  • datele destinatarului

In cateva minute, acesta va primi banii, in baza unui cod remis de institutia de transfer. Afla mai jos cat te costa sa trimiti lei in tara.

Western Union. Probabil cel mai raspandit serviciu de transfer de bani din Romania, Western Union percepe si cele mai mari comisioane clientilor care trimit bani.

Compania a majorat recent tariful comisioanelor. Din această luna, cei care trimit pana la 225 de lei si vor ca banii sa fie livrati in cateva minute, vor plati un comision de 32 de lei (de la 20 de lei). Daca beneficiarul poate astepta cel putin sase ore primirea banilor, atunci comisionul e de doar 20 de lei. Destinatarul va ridica suma din orice institutie bancara care are sigla Western Union.

MoneyGram. Tarifele prac­ticate de MoneyGram sunt mai mici, iar banii ajung la destinatie in zece minute. Pentru a trimite 50 de lei in orice colt al tarii vei plati un comision de 10 lei. In comparatie cu Western, pentru 225 de lei trimisi, la MoneyGram vei pati 17 lei.

Westaco Express. Banii sunt trimisi si ridicati din statiile OMV din toata tara, iar tranzactia nu dureaza mai mult de 10 minute. Pentru 50 de lei trimisi vei plati 13,5 lei sub forma de comision.

La 100 de lei trimisi in tara ti se percepe un comision de 13,95 lei. Westaco poate anunta beneficiarul, prin sms sau telefonic, cand suma a fost transferata, cu un cost suplimentar de 70 de bani, respectiv 1,5 lei. Si expeditorul poate primi acest mesaj, daca achita suplimentar 70 de bani.

Meridiana Transfer. Banii pe care vrei sa-i trimiti celor dragi se platesc si se ridica in numerar la ghiseele institutiilor care fac parte din reteaua firmei (UniCredit Tiriac Bank si Posta Atlassib). Meridiana are, de departe, cele mai mici comisioane la transferul de bani: 8 lei pentru sume cuprinse intre 1 si 500 de lei si 12 lei pentru sume de la 501 la 1.000 de lei.

Posta Romana. Incearca sa tina pasul cu firmele private in ceea ce priveste serviciul de transfer. Prin mandat postal poti trimite pana la 200 de lei cu un comision de doar 5 lei, iar la sume care depasesc 1.000 de lei platesti 15 lei plus 1% din suma expediata.

Banii nu ajung la destinatar mai repede de 5 zile. Dacă nu sunt gasiti acasa, beneficiarii sunt chemati la posta pentru ridicarea sumei. Prin E-mandat banii ajung in cel mult 24 de ore (mediul urban) si in cel mult 48 de ore (mediul rural).

Comisionul e de 10 lei pentru sume de pana la 200 de lei si ajunge la 20 de lei, plus 1% din valoarea expediata, in cazul sumelor de peste 1.000 de lei. Mandatul on-line permite destinatarului sa primeasca banii trimisi in cel mult o ora. Destinatarul trebuie sa se afle in oficiul postal in momentul primirii banilor. Comisionul e de 15 lei daca trimiti pana la 200 de lei, dar poate ajunge la 25 de lei, plus 1% din valoarea expediata, in cazul sumelor mai mari de 1.000 de lei.

Cum mai poti transfera bani

Prin Internet banking: Trebuie sa ai un cont in lei deschis la o banca din Romania si sa fi abonat la serviciul de internet banking al bancii. Trimiterile se efectueaza direct din conturile personale, iar primirile de bani din reteaua Western Union sunt virate direct in conturile destinatarilor.

Prin Western Union cu ridicare la ATM: Trimiti bani de la orice banca partenera Western Union, iar destinatarul poate ridica suma de la orice bancomat BRD. Pentru a primi banii trebuie sa introduci cardul in ATM, sa tastezi codul primit de la expeditor, sa bifezi moneda si suma pe care o astepti si sa astepti confirmarea ca banii sunt in contul tau.

Prin PayPal: Creezi un cont pe paypal.com/ro, apoi inregistrezi pe site un card compatibil (Visa Electron, Mastercard). Ca sa trimiti bani accesezi “Send Money”, introduci adresa de e-mail a persoanei destinatare, selectezi moneda si tipul tranzactiei. Banii vor fi retrasi din contul tau traditional, mutati in cel electronic si trimisi destinatarului. Atentie, acesta din urma trebuie, de asemenea, sa aibă un cont PayPal si cont bancar.

[Sursa: click.ro]

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days